عینک آفتابی

اولین عینک آفتابی در ایران

اولین عینک آفتابی در ایران

اولین عینک آفتابی در ایران: عینک آفتابی که به عنوان وسیله ای محبوب در صنعت مد و فشن به مردم معرفی شد، در دنیای امروزی به یک وسیله ی الزامی برای استفاده ی روزانه ی مردم تبدیل شده است. شما با خرید عینک آفتابی مناسب علاوه بر این که از تابش خیره کننده و اذیت کننده ی نور خورشید به چشم تان می توانید جلوگیری کنید، عینک آفتابی به عنوان نوعی محافظ چشم نیز عمل خواهد کرد که قادر است از رسیدن نور فرابنفش خورشید به چشم تان جلوگیری کرده وآن را از آسیب ها و ناراحتی های چشمی در امان بدارد، در ادامه به چگونگی و زمان پیدایش اولین عینک آفتابی به ایران می پردازیم.

نحوه ی پیدایش اولین عینک آفتابی در ایران

زمان سلسله قاجار عینک آفتابی کمی بین مردم ایران شناخته شده بود ولی هنوز مردم ایران با قابلیت های مهمی که در برابر اشعه ی مضر خورشید دارد، آشنایی نداشتند، سرانجام ناصر الدین شاه به سبب سفرهای خارجی و برون مرزی خود با این کالای با ارزش و فواید مهم آن آشنایی پیدا کرده و با خریدعینک آفتابی و استفاده از آن، سبب شد که ناصرالدین شاه جز نخستین پادشاهانی شناخته شود که به عینک آفتابی دست پیدا کرده است.
سپس عینک آفتابی بعد از هجوم متفقین در دوران پهلوی رواج بیشتری پیدا کرد و هم اکنون از عینک آفتابی نیز در موارد زیادی همچون پزشکی و صنعت مد و فشن استفاده می شود و با تغییر آداب و رسوم و فرهنگ مردم و با واردات انواع مختلف مدل های عینک آفتابی و با آگاهی مردم از فواید استفاده از عینک آفتابی، استقبال و استفاده مردم از این کالا رواج چشم گیری داشته است.

نحوه پیدایش اولین عینک آفتابی

اختراع اولین عینک آفتابی در جهان توسط چه کسانی صورت گرفت؟

اولین کسانی که وجود عینک آفتابی را برای خودشان ملزم دانستند مردمان آمریکای شمالی و آسیای شمالی و قطب شمال بودند، آنان برای جلوگیری از نور بازتاب شده از برف و یخ که خیلی آزار دهنده بود از ابزار و وسایل مختلف اطراف خود، مانند عاج هایی که از ماهی های عظیم الجثه در آب هایشان به دست می آوردند، کمک می گرفتند؛ بدین صورت که شکاف هایی روی عاج درست می کردند که از چشم هایشان در برابر اشعه ی منعکس شده ی نور خورشید محافظت می کرد و اینگونه شد که اولین عینک آفتابی پدید آمد.
در برخی از متون نیز آمده است، کسی که اولین عینک آفتابی را خلق کرد امپراطور رم به نام “نرو” نام داشت که علاقه زیادی به تماشای نبردهای گلادیاتور ها با زمرد بریده شده داشته که از آن به عنوان عینک آفتابی رنگی نیز استفاده می کرده؛ در حالی که زمرد بیش تر مانند آینه عمل می کند تا عینک آفتاب رنگی؛ این عینک ها که از صفحه های مسطح کوارتز دودی ساخته شده بودند به نام “ای تای”به معنای ابرهای تیره نامگذاری شدندو آنچنان قدرت دید خوب و واضحی نداشتند و فقط از چشم در برابر اشعه ی نور خورشید محافظت می کردند.

موارد استفاده عینک آفتابی در دنیای باستان

در زمان های گذشته توسط ملل های گوناگون از عینک آفتابی در موارد مختلفی استفاده می شد که در ادامه ی مقاله به شرح آن می پردازیم:
در چین از عینک آفتابی دودی که از جنس کریستال ساخته شده بود، در دادگاه ها استفاده می شد، بدین صورت که قاضی ها در دادگاه، هنگام بازجویی از شاهدان برای پنهان کردن صورت خود، از عینک آفتابی استفاده می کردند.
در سال 1459 نونو فرناندز هنگام سوارکاری در برف برای محافظت از چشمان خود در برابر اشعه ی منعکس شده ی خورشید از عینک آفتابی استفاده می کرد. بعد از آن پادشاه لویی چهاردهم در سال 1706 برای تماشای خورشید گرفتگی از یک تلسکوپی استفاده نمود، که به آن فیلتر شیشه ای دودی متصل بود.

در قرن نوزدهم کودکان و زنان ونیسی از عینک های آفتابی با نام مورانو استفاده می کردند که این عینک ها با وجود قاب آینه موجب محافظت از چشمانشان در برابر تابش منعکس شده ی آب، می شدند که بتوانند بدون درخشش منتشر شده از آب، داخل آن را به خوبی ببینند.
همچنین در قرن نوزدهم، مسافران راه آهن تصمیم گرفتند از عینک های آفتابی در صنعت راه و راهبری به عنوان عینک های آلوده استفاده کنند و در اواخر قرن نوزدهم سربازان آمریکایی در جنگ های داخلی از عینک های آفتابی صدفی استفاده می نمودند.

تاریخ عینک آفتابی در جهان

تاریخچه ی تحول عینک آفتابی در جهان

بعد از اختراع عینک برای درمان پیر چشمی توسط جان آیزاک هاوکینز، در سال 1929 عینک آفتابی به معنای امروزی متولد شد.سپس در قرن هجدهم جیمز آیسکو که پرتو های مضر خورشید برای او نگران کننده بود، شروع به آزمایش و تصمیم به ساخت لنزهای رنگی برای عینک آفتابی گرفت زیرا معتقد بود این لنزها اختلالات بینایی خاص را اصلاح می کند.
سپس ژان ماری تئودور فیوزال اولین کسی بود که عینک های سایه دار (زرد) در سال 1899 اختراع کرد که علاوه بر محافظت چشم در برابر تابش خیره کننده ی خورشید از چشم در برابر اشعه ی یووی نیز محافظت می کرد.
سرانجام در سال 1913لنزهای کروکس که از شیشه ای که حاوی سریوم بودند و اشعه ی فرابنفش را کاملا مسدود می کردند معرفی و تولید شدند و در اوایل دهه ی 1920استفاده از عینک آفتابی در بین ستارگان سینما رواج بیشتری یافت.
مهم ترین تحول عینک آفتابی در سال 1937 اتفاق افتاد و عینک آفتابی در بخش هوانوردی به کمک خلبان ها آمدتا دید بهتری داشته باشند و این زمان بود که عینک آفتابی محبوبیت پیدا کرد و توانست به نماد فرهنگی تبدیل شد.
سپس ادوین اچ لند با استفاده از لنزهای پلاریزه موجب افزایش دید در مقابل نور خورشید شد و در سال 1937، او شرکت پولاروید را تأسیس کرد و اختراع خود در زمینه عینک آفتابی تکمیل کرد و به بازار عرضه کرد.
در نهایت در سال 1947 شرکت “آرمور لایت” شروع به تولید لنزهای “سی آر 39” کرد.

تحول اساسی در ساختار عینک آفتابی در دهه ها ی مختلف

بعد از استفاده ی عموم مردم از عینک های آفتابی،نیاز مردم موجب به ساخت عینک هایی با فریم های پلاستیکی در زمان جنگ جهانی دوم شد ، در دهه ی 1960 عینک های فتوکرومیک اختراع و به بازار عرضه شدند که تا اوایل دهه 2000 مورد استقبال عمومی قرار نگرفتند، ولی بعد از آن به یکی از مطلوب ترین مدل های موجود در بازار تبدیل شدند، سپس با پیشرفت های بشر تو زمینه ی تکنولوژی و کامپیوتر و تلویزیون عینک محافظ در برابر نور مضر و رنگ آبی صفحه نمایش دیجیتال نیز اختراع شد.
بعد از دهه ی 2000 عینک های آفتابی متنوع با قاب های بزرگ در رنگهای متنوع و سایه دار تولید شدند و مورد توجه علاقه مندان و افراد مشهور زیادی قرار گرفت.
سرانجام از دهه ی 2010 تا به امروز عینک های آفتابی پیشرفت های زیادی هم در زمینه ی قاب و هم شیشه داشته، همچنین در این بازه ی زمانی قاب های قدیمی مانند خلبانی و گربه ای دوباره پابه عرصه ی ظهور گذاشتند و مورد استقبال قرار گرفتند و هم اکنون از لنز های شیشه ای با خاصیت آینه نیز بیشتر برای ساخت عینک آفتابی استفاده می شود.
شما برای خرید عینک آفتابی مورد نظرتان به انواع مختلف عینک آفتابی مواجه می شوید که با علم و آگاهی از مدل و جنس عینک آفتابی مد نظرتان می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *